Baka med kaffe i jul: 6 recept du kommer älska

Som kaffeälskare finns det inte mycket som slår en riktigt välbryggd kopp där smak och arom lyfter varandra till en fantastisk upplevelse. Men kaffe kan ju avnjutas som mycket mer än dryck och då talar vi inte bara om mockarutor.

Vi har samlat på 6 utsökta recept på bakelse som använder kvalitetskaffe för att lyfta fram smaken.

6. Kaffekaka med choklad

Fredrik Nylén, som kom på andraplats i Hela Sverige Bakar i 2013, delar med oss den här underbara kaffekaka på sin blogg. En fantastiskt saftig och smakrik kaffekaka där Fredrik använde 3 msk bryggt kaffe för att göra glasyren. Läs hela receptet här.

5. Kaffekaka med valnötter

En fantastisk sockerkaka som är busenkel att göra och har fått mycket beröm. Se hela receptet här.

4. Kaffe & Valnötter

Här kommer en till sockerkaka med kaffesmak från BBC Good Food som har många och fantastiska recensioner. Se hela receptet här

3. Chokladfondant med kaffesmak

En av mina absoluta favoriter: chokladfondant med kaffesmak. Starkt rekommenderas att använda mörkrostad kvalitetskaffe för att göra det här receptet perfekt. Se hela receptet här.

2. Kladdkaka med kaffekräm

En Amerikansk kladdkaka med whisky och kaffekräm. Se hela receptet här.

1. Kaffesemifreddo!

Och på första platsen kommer någonting väldigt speciellt: En kaffesemifreddo. Wow, wow måste vi säga. Det är inte bara enkelt att göra, den smakar helt fantastiskt också. Se till att använda malet kvalitetskaffe. Se hela receptet här.


Smakprov på Lyxkaffe
Få 50g specialkaffe levererat direkt hem i brevlådan (helt fraktfritt).Perfekt för bakning, men gör sig lika bra för bryggning.

 

Lämna en kommentar

Namn .
.
Meddelande .

Alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Köp presentkort (fr. 499 kr)